Ugen der fløj og et lille brøl fra mig...

mandag den 6. juli 2015

Ba

 

I sidste weekend holdt vi barnedåb for vores lille Louie, det var en dejlig dag og den var meget mere os denne gang. Vejret var perfekt og festen blev holdt derhjemme, udestuen blev også brugt og heldigvis var det ikke 30 grader ligesom i denne weekend.

Der skal nok komme billeder af vores barnedåb en af dagene, der skal dog lige være tid her om aftenen til at sidde og nusse om billederne. Hele sidste uge fik vi lidt af et chok, jeg blev kontaktet søndag efter barnedåben som blev holdt lørdag, jeg blev spurgt om jeg var klar over der var mæslinger i Albas børnehave.  Puha det sætte en masse igang og måtte have fat i nogle af gæsterne med små børn som ikke havde nået vaccinationen endnu pga deres alder. Det skidt kan jo så hurtig brede sig og selvom man havde det i gamle dage, så er der jo en årsag til at man ikke burde have det nu. Her tænker jeg ikke kun på min egne børn med alle de som ikke kan tåle at få mæslinger, det ville jo være forfærdeligt hvis nogle skulle få kronisk skade eller i værste tilfælde dø af det.
De dage mens vi ventede på svar om det var mæslinger eller ej, læste jeg på diverse sider om hvad det helt præcis indebar og hvorfor man ikke ønsker mæslinger. Jeg fandt også frem til nogle mennesker som havde haft mæslinger og var berørt af det, såsom kroniske syge kan ikke tåle vaccinationen og hvis de skulle få mæslinger, så vil de ikke kunne takle den og i værste fald dø.

Læste også om en kvinde som boede nu i Dk, men kom fra Afrika som havde mistet to søskende pga. mæslinger og mangler sit ene ben, fordi den vaccination hun havde fået, ikke var givet ordentligt.
Hun var rasende over at danskerne ikke bruger de midler som man nu får gratis og ikke giver deres børn den sikkerhed, jeg kan kun give hende ret. Jeg er også en forkæmper for at få vaccineret sine børn, jeg syntes det er et fælles ansvar og det gælder ikke kun sine egne, men også andres.

Nå men heldigvis fik vi afvide nogle dage senere at det var falsk alarm, så kunne man ånde lettet op. Nu er de to store godt nok vaccineret, men jeg vil ikke ønske at min lille baby skulle blive ramt, selvom han skulle være beskyttet af mine antistoffer indenfor hans første år.
Men der er ingen garanti og det er der jo med alt og derfor holdt jeg ungerne hjemme indtil der kom en udmelding om at det ikke var mæslinger, nu savner jeg dem helt og kan mærke jeg ønsker og trænger til ferie med min lille familie og nu begynder jeg at tælle dagene til manden kommer hjem og har ferie, så må jeg tage nogle fridage i ny og næ med ungerne imens vi venter.....

2 kommentarer :

  1. I min verden er det bare ikke okay at skippe den vaccination, og dermed gamble med andre menneskers helbred. Jeg opdagede Laurits skulle have haft MFR da han blev 15 mdr., og han fik den da en måned efter, men jeg tænkte virkelig: hvad nu hvis han skulle blive smittet!

    SvarSlet
  2. Lige præcis Henriette, det bør være i alles interesse at alle børn og andre udsatte skal beskyttes fra mæslinger...
    Vi havde nemlig også børn lige under de 15 måneder på besøg og der ville have været nogle stykker som kunne have været smittet.
    Men heldigvis falsk alarm, ellers havde det desværre nået at brede sig :(

    SvarSlet

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |