Slut prut børnehave...........

mandag den 6. april 2015


Slut prut børnehaven....

I morgen skal Noah min lille dreng starte i mini-SFO, han havde sin sidste dag i børnehaven fredag inden påske og det var meget vemodigt og samtidig et nyt og spændende kapitel for ham og os andre.
Han er meget ked af at stoppe i børnehaven og det er nok mest pga. at resten ja stort set alle på nær en kammerat skal starte på en anden skole. Efter vi er flyttet er vi kom tættere på en anden skole og det giver jo mening at han skal starte der, men selvom man lige er fyldt 6 år giver det jo slet ikke nogen mening at han ikke bare kan fortsætte på den anden skole sammen med resten af hans stue fra børnehaven.

Jeg har forklaret ham at vi jo kan lave legeaftaler, men som han så hurtig forklare tilbage så er det jo slet ikke det samme, han vil lege med sine bedste venner i skolen og ikke kun i fritiden og det har han jo helt ret i.
Jeg ville inderligt ønske han kunne starte sammen med alle hans venner fra børnehaven og jeg forstår godt han verden og hans hverdag falder lidt sammen lige nu, vi kan kun være med til at støtte og trøste på sidelinjen, for det er ham der skal tage de kampe det nu medfører.

Han tror lærere er nogle farlige nogle og er bange for at få skældud , han kan jo heller ikke læse endnu og hvad nu hvis ingen vil lege med ham....
Jamen selvfølgelig fortæller vi at lærere ikke er farlige og man ikke bare for skæld ud og at det ikke forventes at man kan læse, man er der jo netop for at lære at læse, regne og en masse andet og selvfølgelig får han venner.... 
Man har jo selv sommerfugle i maven ved jobskifte, skoleskift eller et nyt kapitel i ens liv... og selvom man er voksen nu til at forstå at det hele nok skal gå og selvfølgelig skal han nok få venner så dejlig han nu er og en god kammerat, så ved Noah det bare ikke lige...
Jeg vil allerhelst bare gå i skolen og holde ham i hånden og hjælpe ham alt det jeg kan, men ved godt at jeg må give slip og lade ham vinde sine egne erfaringer, kampe og succesoplevelser for det er dét som udvikler ham og gøre ham stærkere.... men der er ingen som har sagt at det bliver nemt for mig.... for han er jo bare så lille blandt alle de andre skolebørn...men puha jeg håber bare og krydser fingre for det hele går godt. 

(Samtidig skal Alba også lige vænne sig til at starte på den store stue i børnehaven imorgen uden sin storebror ved sin side og det er hun ikke glad for, det bliver en turbulent uge for dem begge og moren)

Rigtig dejlig uge!


1 kommentar :

  1. Vores Magne startede også alene i skole i august, mens de fleste andre fra børnehaven skulle starte på en anden skole og det bliver det samme med Luna når hun når dertil, vi bor som jer tættere på en anden skole. Og det er gået helt fantastisk! Han er en stille sensitiv dreng og startede ud med at lege meget alene efter eget ønske men stille og roligt har han skabt en vennekreds og leger nu med ca halvdelen af klassen på kryds og tværs og vi har den gladeste dreng hver dag. Han var nervøs ligesom Noah og havde mareridt og ville ikke afsted, men allerede efter første dag gik det bedre og han er vokset fra dag til dag ;)
    Og lillesøster er vokset vildt i børnehaven af at være uden storebror, så er sikker på at Alba også nok skal klare den selvom de første par dage bliver mærkelige :)
    Held og lykke med alt det nye - en god ide kan være at holde hjemmefronten helt rolig, ingen aftaler ud af huset, ingen gæster og den slags, bare lige en uges tid eller to for at give tid til at rumme alt det nye :) men har nu heller ikke indtryk af at I farer forstyrret rundt i forvejen :)
    Kh Karina Viki

    SvarSlet

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |