Læser I for jeres barn?

onsdag den 10. oktober 2012


Lige nu støtter McDonalds op omkring gode læsevaner for vores småfolk, og man kan finde bøger i  deres happy meals. Jeg ville helt klart gerne støtte op omkring dette emne, specielt da jeg som barn havde store vanskeligheder med læsningen.

Man siger at der skal læses 10 min om dagen med sine guldklumper og Noah er endelig begyndt at ville sidde stille og lytte, når der bliver læst højt. 
Så et indlæg med fokus på læsning for de små, mindst 10 min om dagen selvom jeg godt ved det faktisk kan være ret så svært, at finde 10 min på dagen, specielt med små søskende som render rundt......

Men alligevel god læselyst:)


6 kommentarer :

 1. Herhjemme læses der rigtig meget. Med to piger i O. og 1. klasse der hver uge har biblioteksbøger med hjem plus boghylder der er proppet med bøger, bliver der læst meget og det er så hyggeligt. Emma har indtil nu kun haft dyre bøger med hjem, så vi er opdateret på fakta om heste, hvaler, pingviner mm. Sille læser hverdag for os. De skal helst læse højt for os 15 min. hver dag. Jo så her læses på højtryk. Vi har også lige været på Mc D og fået bøger, skønt med nogle gode overraskelser i Happy mealen hi hi.

  SvarSlet
 2. Jeg læser godnat historie for min søn på 6åt hver aften og har gjort det siden han var omkring 2,5-3år
  Det bliver til ca. 10 min. læsning og snakken om bogen.
  Nu hvor han er startet i skole er han selv begyndt at låne bøger med hjem, og derfor bliver der hver uge læst 2 bøger mere ud over godnathistorie.
  Jeg syntes det er en rigtig hyggelig stund man har med sit barn, når man sidder der helt tæt sammen og alt fælles opmærksomhed er rettet mod en god og hyggelig historie :)

  SvarSlet
 3. Vi læser godnathistorie hver dag. Det er lidt forskelligt, hvad der fanger.
  Astrid på 15 mdr. er det babybøgerne der hitter blandet med lidt Bamse og Kylling.
  Villads på 3½ læser gerne Peter Pedal, Emil fra Lønneberg, Rasmus Klump, Barbarpapa, de små bogstavbøger fra Pixi og lign.
  August på 5½ er nået den alder, hvor det sagtens kan være faglitteratur om fx dyr, børneatlas og så er han blevet rart glad for Anders And blade.
  Jeg har altid læst meget og er den måde jeg slapper bedst af på, så det håber jeg, at ku give videre til mine børn.

  SvarSlet
 4. Jag är en av dem som tycker det är superviktigt att läsa mycket för sina barn. Tror att det hjälper dem att också utveckla sitt tal bättre och snabbare och få dem att uttrycka sig lättare. Dessutom är det mysigt och skoj! 10 min om dagen kanske inte alla kan finna men då kanske det är lättare att ta en söndageftermiddag och vältra sig i all barnlitteratur då istället. :-) När McDonalds ger böcker i sina Happy Meal då köper vi det men annars köper vi samma mat fast utan det där huset och leksaken för det är annars bara skit tycker jag :-)

  SvarSlet
 5. Jeg giver dig så helt og aldeles ret. Læsning er så vigtig - på så mange punkter. Min lille Gustav er 8 mdr, så her bliver det mest til små billedbøger og alverdens rim og remser. Jeg elsker rim og remser og især Halfdan Rasmusen kan jeg læse igen og igen uden selv at blive træt af det. God læselyst derude.

  SvarSlet
 6. Vi leser også på senga,som regel hver kveld. Har gjort det siden han var bitteliten. Nå leser han jo egentlig selv,men han syns fortsatt det er godt å bli lest for :) kjempemoro nå når han setter seg til å lese bøker helt selv,da åpner det seg en helt ny verden!! Han har også begynt å få Donald Junior i posten,og det oppmuntrer han også veldig til å lese! Ha en fin helg!!

  SvarSlet

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |