Min lillesøster blev student

fredag den 29. juni 2012
I tirsdags blev min lillesøster student og jeg drog alene afsted så jeg kunne fejre hende i ro og fred uden Alba. Hun fik et flot 10 tal og sikke en dejlig afslutning at få. 
Jeg er simpelthen så stolt og glad på hendes vegne at hun har gennemført det med et flot gennemsnit.
Jeg er nok lidt ekstra opmærksom på det med at få den røde hue, for dengang efter min folkeskole syntes mine lærere ikke jeg skulle tage sådan en uddannelse. De troede ikke jeg ville klare den og det havde jeg nok heller ikke gjort dengang. Jeg havde kæmpet med det boglige hele min folkeskolegang og kom til undersøgelser, specielklasser og ekstra undervisning og det hjalp ikke så meget.
Bare det at min lillesøster vil få flere muligheder i fremtiden og havde muligheder for at læse videre til noget hun gerne vil, det syntes jeg er dejligt. Nu er det overstået og det er bare flot af hende. 


Jeg lærte først rigtigt at stave da jeg var 23, min drøm var nemlig at søge ind til politi. Men jeg ville ikke søge da jeg havde en ide om at jeg ikke var "klog" nok. Christian fik mig på andre tanker og sagde hvis det var noget jeg virkelig ville så kunne jeg få hjælp. Det gjorde jeg så og begyndte på forskolen til politiet og på få måneder lærte jeg at stave.Jeg arbejdede virkelig intenst og lærte nogle redskaber om hvordan jeg skulle takle min ordblindhed. 
Det var en kæmpe sejr for mig at gå fra 25-30 fejl og så ned på ca 3-5 fejl, det var jeg fandme stolt over!
Nu havde jeg kæmpet med det lort i folkeskolen og havde altid fået under 6 i karakter så jeg var lykkelig og en ny verden og ny drøm åbnede sig for mig. 
Jeg søgte 3 gange til politi og første gang røg jeg ud til den endelig samtale - anden gang røg jeg ud på samfundsviden og til sidst var det den endelig samtale igen jeg røg på. Jeg fik aldrig svar på hvorfor jeg ikke kom ind, men jeg tror det er fordi jeg er for blød måske.


Men jeg havde en ny drøm og havde fået blod på tanden efter min succes, så jeg begyndte på et studenter kursus og det skulle være den røde hue... tror jeg er lidt stædig:) 
Oven i det havde jeg valgt Engelsk på A niveau, hvilket jeg godt kan se nu måske ikke var så smart. Allerede midt i det første år mødte jeg den store modgang da min lærer trak mig til side og spurgte om jeg var ordblind. Pis også jeg havde måske haft et lille håb om at kunne gemme mig lidt og hun sagde jeg kunne få ekstra hjælp til eksamen for som det stod dengang så ville jeg dumpe det fag. Jeg begyndte at undersøge med hjælpen og alt det jeg skulle igennem det gad jeg bare ikke igen. Men jeg kæmpede og kæmpede og sad længe op og det resulterede i et flot 10 tal en dag i en stil. Jeg havde simpelthen kæmpet mig fra et 00 - til et 10 tal, det var så det eneste 10 tal på de 2 år jeg fik og ellers lå jeg på 7... men stadig jeg var pisse stolt.
Jeg sidder idag med en rød studenterhue og havde en lille nyfødt Noah med på slæb til mine eksaminer og en kæreste som havde været igennem en voldsom operation efter en skade til fodbold. 
Når jeg tænker tilbage på den tid så jeg er bare så stolt og så glad for at Christian sendte mig afsted, så jeg kunne fuldføre mine drømme og få en masse selvtillid med i hatten.
Der er ihverfald INGEN som skal fortælle mig, hvad jeg ikke kan for det kan jeg:)


Idag skal lillesøsteren op og have sit diplom og en dejlig tid i vente - jeg har hørt og set at det er en dejlig tid at kigge tilbage på og håber hun nyder det:)


Hav en go weekend:)20 kommentarer :

 1. Wow sikke et flot indlæg!
  Ville aldrig have gættet at du er ordblind, du skriver så fine indlæg osv!
  Tillykke med søsteren og hurra for dig også!
  Vildt godt gået af Jer begge
  Det er ikke altid så skidt at være stædig ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - sidder også og læser indlæg igennem nogle gange inden jeg tør trykke på knappen:) og tak:)
   Ja det kan være en god ting at være nogle gange og det har hjulpet mig et par gange:)

   Slet
 2. Kære Vicki,
  jeg forstår godt at den røde hue betyder noget ekstra for dig. Stort tillykke med din søster og vildt sejt med din egen beretning om huen. Det er så godt gået at du kæmpede dig til den :)

  Jeg synes at det er rigtigt fedt at du fortæller om din kamp med ordblindhed på bloggen. Det kan helt sikkert gøre folk klogere på, hvad det går ud på og mindske uvidenhed og fordomme :)

  Hav en skøn dag i det danske!

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mirjam
   Tusinde tak og det var da også lidt et skridt at trykke på knappen og I skulle læse min historie:) Hvis jeg bare kunne hjælpe en til at se anderledes eller tør gøre noget så er indlægget det hele værd:) Men tusinde tak Mirjam - det var lidt af et spring:)

   Go dag down under:)

   Slet
 3. Hvor er du sej! Supergodt indlæg - og tillykke med din søster.

  Kh Gitte

  SvarSlet
 4. Puha, sikke en kamp du har måttet kæmpe! Men jeg er sikker på, at det også har gjort dig til lige netop den, du er i dag. Alle de bump, du har hevet dig selv over. Du virker nemlig som en meget sej pige med ben i næsen.

  Jeg kan sagtens forstå, at du er stolt af din søster. Hun klarede det da også rigtig flot :-).
  Kh Didde-Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo Didde-Louise lige præcis - det har gjort mig til den jeg er idag og det vil jeg egentlig ikke lave om på:)
   Håber det gik godt med din lillebror og tak hun var bare go:)

   Slet
 5. Du er for sej! Man kan i hvert fald ikke se på din blog at du er ordblind, du har virkelig kæmpet og det må jeg tage "studenter"hatten af for ;-)
  Jeg har altid været ret god til at stave - dansk faget i al almindelighed, og også engelsk. På et tidspunkt havde jeg det sågar sådan at jeg syntes jeg var bedre til at stave på engelsk, og kunne beskrive flere følelser på engelsk. Men al det tog jeg egentlig for givet, og kæmpede ikke engang for at blive bedre da jeg tog HTX, så jeg kom ud med middelmådige karakterer for jeg havde ikke rykket mig særlig meget på de tre år...

  Men særligt er det også når ens yngre søskende får huen på, jeg var også så stolt da min lillebror sidste år stod med en hue :-)

  KH

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Julie:) Dejligt når man bare er go til det:) jer har jeg altid været misundelig på:)
   Ja det er specielt og lillesøsteren har også kæmpet det sidste halve år, så jeg er bare glad for hun klarede det:)

   Slet
 6. Ordblind?!!!

  Fantastisk arrangement forneden søster. I er vidst gjort af noget særligt stof jer to.

  Tillykke med jer begge. Dengang og nu.

  Ditte

  SvarSlet
 7. Sikke en historie-den gir jo helt tårer i øjnene:-)
  Hvor er du bare sej-og hvor er det godt kæmpet!!
  Hatten af for det du har opnået, og tillykke med din søster:-)
  Kh Michelle

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Michelle og helt ærligt bare at skrive det ned og tænker det igennem.... så havde jeg også tårer i øjnene. Måtte faktisk også holde igen da min søster kom ud - var bare så pave stolt på hendes vegne:)

   Slet
 8. Hvor er du bare sej, Vicki :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Pia:)
   Tusinde tak og håber jeres ferie gik godt og alt vel hos jer:)
   Knus

   Slet
 9. stort tillykke med din søster :)

  sikke en historie det viser bare man kan hvad man vil og må sige din historie har virkelig givet mig en smule mere blod på tanden så jeg kan få min hue på :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak :)
   Og dejligt jeg kunne inspirere dig til at få huen på:) håber hvis det er et ønske at du så får det opfyldt:)

   Slet

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |