Alba er flyttet....

onsdag den 20. juni 2012

Alba er flyttet ind til sin storebror og det var egentlig ikke planlagt sidste weekend, men jeg havde bare på fornemmelse at det var et godt tidspunkt. Så skulle jeg heller ikke tænke så meget over hvad nu hvis... Vi havde ikke de store planer i weekenden og fredag aften blev de lagt og der var ingen problemer. Vi kiggede på hinanden og sagde det er vist for nemt, det var det også. 
Noah er ikke stor nok til at forstå eller også har han for meget krudt til at lægge stille, hvis ikke han er helt smadret.
Han har altid brugt tid på at ligge og lege inden han falder i søvn, jeg tror han bebearbejde dagen men det resultere i at han vækker Alba. 
Men det er noget han altid gjort og det syntes vi han stadig skal have lov til, også selvom han nu skal dele værelse med lillesøster. Det skal jo ikke være en dårlig ting at hun er flyttet ind til ham. Den fejl kan vi allerede mærke - han sagde søndag aften han ikke ville sove sammen med hende, for han fik skældud.... ups 

Så løsningen er at de dage hvor han er i børnehave uden nogen middags lur, så falder han i søvn herhjemme på 10 min uden det store postyr. De dage hvor han så ikke har fået en middags lur får han lov til at falde i søvn inden hos os. Hvis det er Alba der laver ballade, så får han også lov til at sove inden hos os, det er egentlig en dejlig løsning lige nu for alle.
Med børn er det jo heldigvis kun i perioder, så det skal nok vende igen og måske blive værre... det er op og ned, men vi tager det stille og roligt alligevel.

Hvad er jeres erfaring med børn på samme værelse?

Det betyder jo også at moren kan hygge på kreaværelset om aften når Noah ikke sover der... jubii vi må se hvad energiniveau siger... Der skal males et styk puslebord og jeg orker næsten ikke...men tror det bliver rigtig rigtig fint engang...


Rigtig god dag alle sammen:)


Alfons, Barbalilla, Dumbo og elefanterne er købt her

27 kommentarer :

 1. Hej. Har været læser her i blogland i snart 3 år og er mærkeligt nok først faldet over din blog i dag og hvilket held, for det er virkelig et fint værelse dine børn har, rigtig god inspiration til når jeg selv engang (om nok et års tid) har en storebror der skal til at dele værelse med lillesøster:)
  Nu skal jeg vist lige bruge lidt tid på at kigge dine gamle indlæg ud:)
  Kh Theresa

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Theresa
   Tusinde tak:)og velkommen til;)

   Slet
 2. WOW WOW WOW fantastisk fint børneværelse du har fået lavet!
  Simpelthen så lækkert og fint sammensat - hvilket jeg tænker kan være en udfordring når det ikke er to af samme køn der skal dele!
  Simpelthen SÅ fint!

  Rigtig god dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Pernille:)
   Tusinde tak og dejligt du syntes det går til begge køn, der er nemlig lavet lidt om efter Alba er kommet til verden;)
   Tusinde tak:)

   Slet
 3. SÅ fint det er blevet. Jeg har kun gode erfaringer med to børn på samme værelse. Da jeg skrev min kandidat færdig, havde jeg brug for et værelse til alle mine sager, og derfor blev lillebroderen installeret hos storesøsteren. Der var ingen problemer -ud over lidt for meget legetøj ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak:)Håber også det bliver rigtig godt og har stadig en plan ved hånden ved nyt legetøj:)

   Slet
 4. Hvor er det bare blevet et lækkert deleværelse:-)
  Vi har lige pt. 3 børn på samme værelse, indtil vores tilbygning er færdig. Astrid har sovet derinde siden hun var ca. 7 mdr. -dvs.i 4 mdr. - og vores løsning har været, at hun bliver lagt først og så har de to andre fået en halv times tid til at få læst godnathistorie, lege færdig, børste tænde mmm. Heldigvis sover hun rimelig tungt, så hun lægge ikke rigtig mærke til at de komme i seng. Heller ikke hvis de ligger og snakker har lyset tændt osv.
  Men heldigvis vækker hun heller ikke dem, hvis hun græder om natten...
  Så jeg synes egentlig, det går ganske udemærket!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak:) puha 3 børn - det er flot klaret:)Det lyder som om det går rigtig godt:)
   Vi er også begyndt at lægge Noah den halve time senere så Alab når at falde i søvn. God løsning - Tak:)
   Så virker det lige nu:)

   Slet
 5. Vicki, det er bare så fint deres værelse! Synes du har gjort det rigtig godt, selvom det både er et drenge og pige værelse. Mange gode ideer, tak for inspiration.
  ps: den lange snor med perler, er den ikke lidt farlig og have hængende ? (eller er det bare mig?)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marolle:) Tusinde tak og dejligt at kunne inspirere:)
   Hov jooo måske du har ret, Alba hygger med den, men hun kan heller ikke gå eller noget. Ligger bare og kigger på den og Noah er helt ligeglad med den.
   Men den ryger snart ned når Alba kan noget mere:)

   Slet
 6. Hvor er det et skønt værelse - og sikke da en masse lækre detaljer. Mine børn har haft hver deres værelse så jeg har ingen erfaringer der. ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak og tak alligevel med svar:)

   Slet
 7. Ihh hvor er det bare hyggeligt!!! Og hvor ser hun bare skøn ud hende Alba!! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak og det syntes jeg jo også:) overhovedet ikke farvet på nogen måde:)

   Slet
 8. Jeg har ingen erfaringer med flere børn i et værelse. Jeg prioriterer helt klart at mine børn har to værelser - så intet krearum til mig, øv! ;-) Det ville slet ikke kunne fungere hos os med de to krudtugler sovende i samme rum. Smuk stil, i øvrigt. Lige dig. ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og ja det vil nok være en god løsning, men vi har desværre ikke muligheden for et værelse til hver. Der er 2 værelser i hjemmet- 1 til dem og et til os:)
   så er jeg heldig der er sneget et skrivebord og et skab ind til mit krehjørne:)
   Og tak det er nemlig lige mig - fedt du kunne se det:)

   Slet
 9. Hej Vicki
  Hvor er det bare et flot og farverigt værelse :) Det har du gjort godt.
  Min Noah og Luna deler også værelse og det har de gjort siden Luna var 6-7 måneder og det går bare rigtig fint. De savner også lidt hinanden hvis vi er et andet sted og de ikke sover i samme rum.
  Noah falder tit i søvn på 5 min, hvorimod Luna stadig ligger og snakker og synger i 20 min. Men det er ganske sjældent det forstyrre ham og så siger vi bare han skal vende sig om og kigge ind i væggen og så er det fint :)
  Så for os virker det rigtig fint og det skønneste er at sidde i stuen og høre dem snakke sammen og sige godnat til hinanden.
  'Luna synes du ikke også det var hyggeligt, da vi var i Legoland?' og så snakker de lidt om det.
  Når man er alene hjemme, er det også dejligt de er på samme værelse når man skal putte dem - i hvert fald når man som os putter dem samtidig. For jeg kan da huske i starten, hvor jeg så rendte frem og tilbage med Luna på armen og prøvede at putte Noah - så er det andet dejlig nemt og hyggeligt.
  Nå, det blev en lang smøre, men held og lykke med det og som du selv siger er det tit bare faser med børn :)
  Ha en dejlig aften i krearummet ;o)
  KH Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette
   Tusinde tak og tak for svar også:)
   Hvor er det dejligt de nyder hinanden så meget og sjovt du kan huske det med renderiet... det kan jeg nemlig også når man var alene. Hold da op så var det den ene og så var det den anden.
   Det hjælper nu at Alba lige får 15 min så sover hun og så hopper Noah ind bagefter, fordi han netop er helt smadret fra børnehaven.
   Krearummet er dog ikke blevet brugt endnu:) men dejligt man kan ligge og snakke inden man skal sove uden at være stille:)
   God aften:)

   Slet
 10. Hvor ser det bare fint ud..:) Skønne farver og detaljer...
  Her sover tøserne også på samme værelse. Det går fint indtil videre.. Men Dt kan godt være en udfordring da frida stadig er vågen et par gange m natten.. Men de nyder det... Og jeg håber de gider det når de kan få endnu mere ud af det..;)
  Kh Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Anne:) Alba vågner også i løbet af aftenen og en gang om natten, men der ryger hun ind til os. Orker ikke tage kampen, vil bare sove videre:)
   Håber også de kommer til at nyde det sammen:)
   Håber ellers alt vel hos dig og dine:)

   Slet
 11. Så hyggeligt et værelse! Er vild med de mange fine detaljer :)

  Her sover vi lige for tiden allesammen sammen. Thore falder nemt i søvn, så der er ikke et problem at lægge Asta ind, når han først sover. Men børn er bare så forskellige og forandrer sig jo også.

  Håber at det kommer til at gå godt for dem at dele værelse! Jeg synes det må være så rart og trygt for børn at gøre det. Det er også planen at vores skal dele :)

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mirjam:)
   dejligt at høre fra dig og så på den anden side af jorden - fantastisk:)og tusinde tak:)

   Ja det er nemlig lige det de er og det ændrer sig jo hele tiden. Håber det bliver rigtig godt for dem og jeg syntes nemlig også tanken om at det er rart og trygt for dem at dele værelse indtil de bliver større.
   Rigtig god dag dernede:)

   Slet
 12. Kære Vicki

  ser først dit indlæg nu... ved da ikke lige hvorfor jeg ikke har opdaget det... Fy skamme mig.....

  Men hvor er det bare et skønt værelse de har fået, jeg elsker det... så fine detaljer rundt omkring.... Og også de der uro-pap-ting fra gamling... Jeg har også selv nogle stykker af dem... Men tror nu lige jeg skal have lidt flere... kan jeg se... SMUKT ER DET BARE....

  Her deler pigerne jo også værelse, og det har også taget sin tid at få det til at fungere... Så her har vi også lavet et system der nu virker. Merle sover aldrig til middag længere, det har hun ikke gjort i 3/4 år... og det gør selvfølgelig at hun sover ok hurtigt, indenfor et kvarter når det er længst...

  Vi lægger Neel i sin seng kl. 7, og hun er også sådan en lille tumling, hun kan godt tage mindst en halv time om at falde i søvn, så hun synger og lejer og danser i sin seng, ikke noget vi behøver gå efter, så hun får lov, pludselig dejser hun bare om og sover.

  Merle lægger vi til at sove i sofaen, hun får børstet tænder, får sin sut og sin klud, og så får hun lov at se tom og jerry på computeren.... Ganske kort efter, der sover hun sødt.... Og når der så er ro på Neel, så bærer vi hende op.

  Det er sådan det fungere bedst for os...

  Vi havde også en periode hvor hun fik lov at falde i søvn i vores seng, men det resulterede bare i hun begyndte at komme meget ind om natten, og det gad vi ikke helt vildt godt...

  Det andet her, det virker.... SÅ hvad der virker for jer, det er helt sikkert det helt rigtige... alle familier er jo forskellige.

  Ha en vidunderlig dag

  Kærligst fra Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Louise
   Der er også mange skønne indlæg at følge med i her i blogland så det forstår jeg godt:)
   Og tusinde tak og ja jeg har shoppet hos Gamling igen, hun er bare så dygtig.

   Manden var nemlig også bange for det med soveværelset, men vi har prøvet at give ham lov i stuen... så sover han slet ikke:D PARTY.....
   Men indtil videre så ryger Alba først ind og hun falder i søvn efter 15 min og så kommer Noah, han falder i søvn med det samme....Skønt!
   Så må vi se hvordan det kommer til at gå næste måned....det bliver sikkert i periode det hele og derfor skal det nydes nu hvor det går godt:)

   Lige måde Louise:)

   Slet
 13. Hvor ser det altså bare hyggeligt ud! Fine billeder. :-)

  KH Tine

  SvarSlet
 14. Heldige børn!
  Vi har gode erfaringer med dele-børneværelse, sådan periodevis, efter forskellige behov...

  SvarSlet

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |