Klump i halsen når jeg tænker tilbage...

lørdag den 18. juni 2011


Jeg sidder med en klump i halsen idag og det er nok bare hormonerne som kører for fuld skrue, men oplevelserne har stadig sat sine spor på mig.
For at gøre en meget lang historie kort, så har vi været ude for uheldigheder de sidste 2 år og det har været tæt på at Christian er kommet galt afsted.

Han endte akut på operationsstuen for 2 år siden, da de opdagede en revne i bugspytkirtlen og mistede sin milt under operationen, det var noget af en oplevelse som gjorde indtryk på os begge to og specielt efter vi lige var blevet forældre. 

Sidste år endte han i en bilulykke pga manglende søvn og det har selvfølgelig forstærket min angst for at der skal ske ham noget, men vi skal jo også bare leve videre, man kan jo ikke gå og være bange hele tiden.

(Dem som ikke kender historien kan læse den her )


Men jeg sidder stadig lidt tilbage med en masse følelser og et stort spørgsmål som jeg ikke rigtig føler der er blevet besvaret.
Vi har været hos egen læge og spurgt om den manglende milt kunne have en indflydelse på hans søvnbehov. Jeg syntes hans søvnbehov er større end den var inden ulykken og der har været nogle episoder som ikke virker helt normale. Men lægen undersøgte det og der skulle ikke være nogen sammenhæng. Men jeg har alligevel hørt fra andre at det kan have en effekt på søvnen og at folk uden milt bliver mere trætte end det normale.
Den anden bivirkning ved hans operation er ,at han kan ikke tåle at drikke - 2 gange er han blevet indlagt efter en druktur og det er ikke fordi han er tit på druktur.
Han kan bare ikke længere tage ud og drikke med drenge som han kunne før. Det er nemlig også forskelligt hvad læger siger omkring det.

Så mit store spørgsmål  er :
Kender I nogle som har mistet sin milt og døjer med nogle ting som de ikke oplevede før?
eller er der nogle læger som følger med som måske ved noget om den manglende milt kan have en effekt på hans søvnbehov?
Eller er der bare ikke nogen forklaring på min undring.

Tak for dem som kunne læse dette lange indlæg igennem:)

God weekend:)

6 kommentarer :

 1. Desværre ved jeg intet om det, men jeg kan huske dit indlæg for et år siden. Det ramte mig dengang og det rammer mig nu. Puha!

  SvarSlet
 2. Jeg kan desværre heller ikke hjælpe, men ligesom Anne kan jeg sige at jeg også tydeligt husker indlægget sidste år. Det er min værste frygt, at jeg skal miste en af dem jeg holder så meget af. Tænker på dig!! Jeg ville kontakte et privathospital eller en anden læge og få en second oppinion!

  Tanker fra Mia

  SvarSlet
 3. Hej.. puha.. jeg kan godt nok godt forstå, at du er bange for, at der skal ske ham noget. Det er da også forfærdeligt, alt det han har været ude for i trafikken!
  Mht. milten ved jeg ikke præcis med de symptomer du nævner, men det ville give meget god mening, da hans immunsystem er trykket af det. Tror sagtens der kan være en sammenhæng.

  SvarSlet
 4. Hej,
  Jeg er ikke specialist, men milten er jo, som blomsterpigen også nævner, en del af immunsystemet. Uden milt er man derfor mere sårbar overfor fx infektioner. Milten bruges desuden til at filtrere gamle eller ødelagte røde blodlegemer fra blodet. De røde blodlegemer er dem der transporterer ilt rundt til kroppens organer, og har man for lidt af de røde blodceller, vil man helt naturligt føle sig mere træt. Når milten fjernes overtager leveren en del af dens funktioner, og her i DK plejer man at vaccinere voksne mod fx pneumokokker.
  Jeg kan jo ikke udtale mig om lige din mands helbredstilstand, så ovenstående er bare lidt generelle betragtninger.
  ps. jeg er selv læge, men har prøvet at skrive forståeligt (lægelatin er desværre indgroet i mig allerede)

  SvarSlet
 5. Jeg ved desværre heller ikke noget, men kan også huske din beretning sidste år og kan sagtens forstå, at du i dag også sidder med en klump i halsen... Du får et stort kram herfra. Jeg håber, at i måske finder nogle svar som kan være brugbare for jer på den ene eller anden måde.

  Kh. Charlotte

  SvarSlet
 6. Onkel Anne : Tak Anne og ja det var ikke en så rar oplevelse. Men modgang gør en stærkere:) og det er jeg blevet og vores forhold:)
  Tak fordi du skrev:)

  Mia : Ja det kan da være vi skulle gøre det - bliver bare så forvirret. Men det er vores værste frygt at miste vores kære, så man må bare vise hver dag at de beyder alt og det gør vi også:)
  Tak Mia:)

  Blomsterpigen : Først og fremmest så tillykke herinde også med den nye titel og tusinde tak fordi du skrev. Ja jeg bliver mere og mere overbevis om at der er en sammehæng - tusinde tak fordi du skrev - det betyder meget!

  Kathrine : Tusinde tusinde tak:)der har nemlig været bøvl med blodlegemerne (kan ikke lige huske hvilken nogle det var, for der er 2 slags ik)De var for høje og så faldt de igen.
  Det er også i perioder han har det sådan - og der gik lang tid for at jeg begyndte at tænke at det havde en sammenhæng. Men jeg er også sikker på at det har en sammenhæng og så må vi se hvordan vi kan leve efter det så han ikke bare falder i søvn midt under maden.

  Tusinde tak fordi du brugte tid på at forklare mig det Katrine:)

  Charlotte : Tak Charlotte og dejligt at høre fra dig - det er et stykke tid siden. Håber alt vel hos dig og din familie og at du har fundet det til rette i jeres nye hus.

  Ja det er rigtig træls med Christian og det påvirker jo nogen gange vores hverdag at han er så trær så træt. Men vi må finde ud af det, ville bare gerne have en forklaring. Men det er lidt svært at give os en konkeret besked.
  Men jeg har en fornemmelse og som Blomsterpige og Katrine siger så kan det have en sammenhæng og det var også sådan jeg føler det.
  Så må jeg prøve at leve med det:)

  Mange hilsner Vicki

  SvarSlet

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |