Kampen..

fredag den 6. august 2010

Først vil jeg lige skrive at dette indlæg ikke indeholde noget kreativt overhovedet, men om den kamp jeg har kæmpet de sidste mange år. Så det er helt forståeligt at i hopper fra nu. Jeg har bare brug for at skrive det her ned et sted, hvor jeg er ukendt og kan tale fra hjertet.

Idag fik jeg et brev fra den kommune som jeg skal starte som kontorelev 1 september "Så nærmer tiden sig, hvor du skal i gang med din uddannelse"
Jeg tænker bare nu er jeg her - målet er nået, en uddannelse som giver adgang på arbejdsmarkedet.
Ja så er der sikkert en masse som tænker "det er da ikke noget" men jo for mig er det. Det har været en lang kamp at nå hertil.
Jeg har altid haft svært i skolen med at stave og læse og de fandt ud af at jeg var ordblind omkring i 4 klasse.
Jeg blev sendt rundt til forskellige psykologer, talepædagoger og specielklasser, jeg tror ikke helt de vidste hvad de skulle gøre med sådan nogle:) Jeg læste ihvertfald som en i 1 klasse. Alt dette gjorde at jeg gik i rigtig mange år og troede det var fordi jeg var dum.
Det skal så lige siges jeg er ikke så slemt ramt i forhold til mange andre, Jeg har problemer med stavningen, hvis jeg ikke kender ordene kan jeg ikke stave dem. Men ellers øver jeg dem og så kan jeg stave dem udenad. Dette har jeg fundet ud af i mine voksne år.

I mange år har jeg afholdt mig fra tage en uddannelse, søge jobs der krævede en staveprøve indtil min kæreste en dag sagde, at jeg skulle da gøre hvad jeg ville ellers måtte jeg gøre noget ved det og få hjælp.
Så jeg tog et kursus og blev meget bedre til at stave og nok også til at læse. Søgte drømmejobbet og bestod alle prøverne, men fik heldigvis ikke jobbet. Det job ville ikke have været mig i dag.
Men det gjorde at jeg valgte at tage den uddannelse som jeg aldrig troede jeg skulle eller kunne fuldføre - den røde studenterhue.
Jeg har også måtte kæmpe for det - grædt, svedt og brugt utallige mange timer på afleveringer og osv i forhold til mine med studenrende. Men jeg bestod sidste år med Noah på armen. Trods min kærestes ulykke og lige havde født så bestod jeg med et flot resultat.
Det førte mig videre til HGS på Niels Brock i januar med henblik på en kontoruddannelse og bestod med mit første 12 tal, det er selvfølgelig et snakkefag men stadigvæk:)

Så nu står jeg her med brevet i hånden og er så glad for at jeg har fået en stilling, da jeg ved at der er mange som ikke har fået en kontorplads.
Jeg er bare rigtig glad for at min familie har støttet mig i alle de år og ikke mindst min kæreste som gav mig skubbet til at gøre noget ved det i stedet for at gemme mig fra omverden.

Ordblinddhed har for mig været noget jeg skammede mig over, men det er det ikke mere. "Nu er kampen først begyndt"

25 kommentarer :

 1. hvor er det dejligt at høre, og jeg bliver helt rørt. Vi har også ordblinde i familien og jeg ved hvor svært det er. Og vil bare sige, man ser ikke du er ordblind idag!!
  Og stort tillykke med din elevplads :) jeg har får år tilbage søgt som kontorelev men fik ikke en plads på trods af gode karakterer. Nu er jeg sygemeldt på 4. år pga. en trafikulykke, men det en helt anden historie.

  Jeg ville høre om du ville dele din opskrift på dit tørklæde ? jeg synes det er så fint at jeg vidst bliver nødt til at se om jeg kan finde ud af sådan noget.

  Knus og kram fra en fast læser

  SvarSlet
 2. STORT TILLYKKE med din elevplads, VIcki!
  Det er fanme sejt gået, du kan godt være stolt af dig selv.

  Kender ikke nogen der er ordblinde, men ud fra det du skriver, kan man tydeligt mærke at det har været rigtig hårdt for det.
  Sikke en sejr for dig at skulle i gang med en dejlig uddanelse.

  Det skal du nok blive rigtig glad for.

  KH Vibeke

  SvarSlet
 3. Hvorfor skulle der dog ikke være plads til et indlæg om ikke handler om krea?
  Jeg synes, det er nogle flotte ord, du får sat på din historie. Hatten af for dig og de udfodringer, du har taklet undervejs! Det bliver spændende at komme i gang med din uddannelse, og jeg ønsker dig alt det bedste.
  Mvh. Ida

  SvarSlet
 4. Stort til lykke! Held og lykke med din uddannelse.
  Arbejder selv sammen med en del ordblinde og tænker - som her - at det kreative trives!

  SvarSlet
 5. Kæmpe tillykke, du er sej!!!
  Held og lykke fremover!!!

  SvarSlet
 6. Jeg synes personligt at det er spændende at læse om mennesket bag bloggen. Det gør det hele lidt mere interessant.

  Din kæreste lyder virkelig fantastisk!
  Jeg har selv en søster der er ordblind. Det har også kostet flid, sved og tårer. Jeg beundrer hende for hendes fighteregenskaber. På trods af dette handicap er hun blevet læge.

  SvarSlet
 7. Kæmpe tillykke med stillingen!
  Og må jeg så sige, at man overhovedet ikke kan læse, at du er ordblind (og her i blogland er der ellers nok af stavefejl rundt omkring), så totalt godt gået!

  SvarSlet
 8. Du er sej! Tillykke med stillingen, du fortjener det helt sikkert!
  Og nej man ser ikke at du er ordblind.

  SvarSlet
 9. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 10. Okay det kan man jo slet ikke se når jeg læser dine indlæg - det har du skjult godt - men tak for din åbenthed omkring emnet - godt at du taler åbent om det.
  & så tillykke med uddannelse og jobbet!!!

  SvarSlet
 11. Hej Vicki
  Stort tillykke! Hvor er det bare flot gået! Jeg håber sådan du bliver glaf for jobbet og får en masse gode kollegaer :o)
  Kh Mette

  SvarSlet
 12. Godt gået Vicki - du har kæmpet og sejret! FANTASTISK!!!! Held og lykke på din vej :-)

  SvarSlet
 13. Også et stort tillykke herfra!

  Jeg synes at det er spændende at læse om de vanskeligheder du har mødt og overvundet :)

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
 14. Først et stort tillykke!
  Det er virkelig sejt at du er nået så langt..
  Man skal passe på at sammenligne sig med andre, for så taber man hver gang...
  Du har vundet og du har vundet stort!
  Mange varme hilsner og held og lykke med alt det nye herfra!

  SvarSlet
 15. Også et stort og anerkende tillykke herfra! Godt gået. Der var en ordblind og i øvrigt meget intelligent pige i min gym klasse, og jeg kan nikke genkendende til næsten alt i din historie, når jeg husker hendes ord og kamp.

  Alt det bedste fremover.
  KH Helle

  SvarSlet
 16. Ja vi går til tider rundt med ting som er flove, triste eller bare er bange for at andre skal finde ud af. Noget som vi selv føler gøre os til mindre værd end andre, og derfor er det så kæmpe stort af dig at skrive om det her - du er fandme sej!
  Vi har alle vores forskeligheder, men det er jo netop dem der gør os til dem vi er - vær glad og stolt af dig selv for det du har nået (med hjælp fra kæresten eller ej)

  SvarSlet
 17. Tillykke med det :) Fantastisk billede, det sidste :)

  SvarSlet
 18. Hvor er du bare sej, både sådan som du har kæmpet, og ikke givet op, men også at du deler. Det er virkelig stort, kæmpe held og lykke til dig fremover :-)

  SvarSlet
 19. Tillykke med elevpladsen!! Det er rigtig godt gået!!

  SvarSlet
 20. Kæmpe stort tillykke!! Det er sejt kæmpet, og jeg håber virkelig du, og dine nærmeste, giver dig et anerkendende klap på skulderen!

  Pøj pøj med elevpladsen - det drømmer jeg også om, når jeg har barslet færdigt ;-)

  Kh Louise

  SvarSlet
 21. Tak for din ærlighed omkring det. Det er altid dejligt, når folk tør åbne op for den slags. På en eller anden måde synes jeg det er med til at hjælpe til at "man" får en bedre forståelse for også andre i samme situation. Stort tillykke med både hue og kommende elevplads. Sejt, at du klarede det med "mave" og efterfølgende barn!
  Kh. Charlotte

  SvarSlet
 22. Jeg får kuldegysninger! Jeg kan nikke genkendende til nogle af dine tanker, og specielt det med at få opfattelsen, at man er dum... Jeg glædes over, at du har fået vendt dit selvværd, og det er mægtig flot, at du har bestået de forskellige eksaminer. Men jeg synes ikke mindst, at det er lige så meget værd at lægge mærke til din ærlighed. Den hjælper mange andre til accept af deres handicap, og det får du 12 for af mig!

  SvarSlet
 23. Et stort tillykke, det har været en sej kamp for dig.
  Du kan roligt være stolt af din indsats.

  Tak for dine søde kommentar på min blog vedr. Zicho, det var rigtig sødt af dig.

  SvarSlet
 24. Hej alle sammen

  Åh hvor vil jeg gerne skrive til hver en enkel af jer, men det kommer til at tage en evighed.
  Tusinde tak for jeres søde kommentar:) Det har virkelig rørt mig og jeg syntes det er spændende at høre jeres historier og oplevelser.
  Det varmer virkelig, det er nok nemmere at skrive det ned her i forhold til ens venner og familie.

  Opskriften på tørklædet kommer senere:)

  Mange hilsner Vicki

  SvarSlet
 25. Tusen takk for at du delte din historie.

  Lykke til!
  Stå på og alt godt til deg med ønske om en nydelig helg1

  Herlig bilde av dere.

  Hilsen fra Mimmi-Leone

  SvarSlet

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |